SR spred Fake News om växthuseffekten

"Rekordvarmt, 20 plus i Arktis" på Julen 2016, påstod "Vetenskapsradion" på Sveriges Radio. Många lurades av SR:s Fake News men nu är programmet fällt av granskingsnämnden. Något sommarväder på Julafton blev det inte 2016, trots att SR i politiskt syfte rapporterade just detta.

SVT spred Fake News om växthuseffekten genom att publicera en artikel som lurade läsarna att det var badväder på Nordpolen. Det avslöjar Journalistförbundets tidning Journalisten.

-I Arktis är det för övrigt rekordvarmt på sina ställen just nu [dagen före Julafton]. Nästan sommartemperaturer lokalt med omkring 20 plus där det ska vara minusgrader. Det här är en oroande snackis bland forskarna just nu, påstod en "reporter" på Sveriges Radio (SR).

En inte så lättlurad medborgare anmälde påståendet och hävdade att temperaturen var minst minus 3 grader kallt. Granskningsnämnden ger medborgaren rätt och fäller därför SR:s "Vetenskapsradion".

I verkligheten hade hösten varit varmare än normalt i Arktis, och sommaren hade varat längre. Men på Julen var det vinter även på Nordpolen.

Militären föreslås göra Norrland tryggt

Moderat förslag mot utanförskapare Militären måste sättas in i så kallade "utsatta områden" när Polisen inte längre klarar sina uppgifter. Det kräver nu den Norrländske riksdagsledamoten Lars Beckman i en riksdagsmotion.

Militären bör sättas in för att återställa ordningen i områden som utsatts för kriminella grupper. Det föreslår den Moderate riksdagsmannen Lars Beckman i en riksdagsmotion. Speciellt är det militär med utländsk tjänstgöring som anses lämpade att sättas in i de utsatta områdena.

-Under vissa tider är det extremt rörigt och oroligt i Sätra [i Gävle]. Jag har pratat med ICA-handlaren där som menar att det är orimligt att det är sådan otrygghet i Sätra centrum. Polisen har svarat honom att de inte har tillräckligt med resurser att vara där hela tiden, motiverar Lars Beckman förslaget.

Medborgarna känner sig otrygga och i slutet av Augusti gick Ica-handlaren Fredrik Rydberg ut och varnade att situationen kunde eskalera om inget krafttag gjordes. Nu när inga krafttag gjorts måste militären återställa ordningen, enligt den Moderate riksdagsmannen.

Kulturen i Sätra har tidigare uppmärksammats av Fjällsjö Nyheter i samband med att ett flyktingbarn som ville bli polis skar av halsen på ett ensamkommande barn som påstods ha våldtagit hans flickvän.

-FUP är en mycket tragisk läsning som vittnar om en totalt urspårad mångkultur i mötet mellan svenska flickor och invandrare, sex, svartsjuka, lögner, religion, hot, droger och våld vilket till slut ledde till ond bråd död, sammanfattade en användare på yttrandefrihetsforumet Flashback.

Lars Beckman kommer från Boden i Norrbotten och bor numera i Gävle. Han är känd för sina kraftfulla åsikter och sin välformulerade kritik av vänsterextremister som Miljöpartiet och Sveriges Television (SVT). Riksdagsmannens arbete har förargat vänsterextremisterna så till den grad att de startat "Beckman Watch", en nyhetstjänst som enbart är till för att "granska" (hetsa mot) Lars Beckman.

PK-journalist anklagas för våldtäkt

Hetsar regelbundet mot oliktänkande Två politiskt korrekta "journalister" som regelbundet hetsar mot oliktänkande befinner sig i öppen konflikt med varandra efter att den ena anklagar den andra för våldtäkt.

Aftonbladets extremistiskt politiskt korrekte "journalist" Fredrik Virtanen är känd för att å regimens vägnar regelbundet hetsa mot oppositionen och mot svenskar som har andra åsikter än regeringen.

-Jag älskar genusdagis! Är helt jävla tokig i hbtq-rättigheter! beskriver Virtanen sig själv.

Men enligt en annan extremt politiskt korrekt "journalist", Cissi Wallin, "drogade och våldtog" Fredrik Virtanen henne. Nu frågar sig många om Virtanen, liksom många andra liknande personligheter, egentligen är en sorts Kapten Klänning som bara rabblar regimens politik för att få makt och pengar.

-Jag har fragmentariska minnen av det som hände. Bland annat minns jag att jag vaknade till av att han kravlat upp mot mitt ansikte och försökte trycka in sin kuk i min mun medan han väste 'sug då, sug!'. Sedan föll jag tillbaka in i dimman", skriver Wallin om Virtanen.

Anklagelsen är indirekt ett resultat av Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet, vilket lett till att Hillary Clintons liberala läger kollapsat moraliskt och anklagar varandra för sexuella övergrepp.

Cissi Wallin är liksom Fredrik Virtanen vänsterextremist och uppmärksammades i början av året av Fjällsjö Nyheter då hon i Bonniers TV4 hetsade till mord på oliktänkande: "Abortera dem retroaktivt" föreslog den politiskt korrekta regimanhängaren Cissi Wallin. "Du pratar om mord nu", konstaterade TV4:s programledare Jesper Börjesson.

Detta uttalande var det tredje på kort tid då vänsterextrema "journalister" som betalas av Bonnier hetsade till mord på oppositionella i Sverige. Förutom Cissi Wallin kom också Cecilia Hagen och Chistoffer Eriksson ut som våldbejakande extremister. Hagen föreslog i Bonniers Expressen att "mänskliga brunråttor" skulle "utplånas" "med gift".

Ett Sverige där våldsideologiska journalister anklagar andra vänsterextrema journalister för våldtäkt stämmer väl överens med Håkan Juholts analys att demokratin i Sverige håller på att avvecklas och att en mörk framtid väntar.

Demokratin avvecklas i Sverige

Enligt Håkan Juholt Enligt Socialdemokraternas bortkuppade ledare Håkan Juholt sker just nu en avveckling av demokratin i Sverige. Demokratin "glider oss ur händerna" säger Juholt och när våra barn blivit gamla kommer Sverige att vara en diktatur, styrd av "opolitiska" (nyliberala) experter.

Socialdemokraternas förre ledare, numera ambassadör på Island, berättar öppenhjärtat i en intervju i Svenska Dagbladet om hur Sverige nu går mot en diktatur. Demokratin avvecklas steg för steg och istället för att folket får bestämma landets politik blir det allt oftare så kallade "experter" som tvingar sin vilja igenom.

-Hur gammal är din son? Fyra? När han är gammal kommer han inte att leva i en demokrati utan i en teknokrati, eller en diktatur. Det är så in i helvete sorgligt. Jag är ledsen att säga det, men jag är 100 procent säker. Vi håller på att avveckla demokratin, varnar Socialdemokraten Juholt.

Ett tydligt exempel på "expertstyre" (så kallad teknokrati) är kommunerna i större delen av Norrland, där det inte spelar någon större roll om det röda eller blå blocket vinner, då båda har samma politik och ändå låter en byråkrat leda kommunen i form av en kommunchef. Som regel blir det samma byråkrat som får bestämma, oavsett vilket parti som vinner valet.

Detta eftersom politikerna anser att de saknar kompetens att leda kommunen.

-Jag tror inte att hotet är en diktatur med rullande stridsvagnar på Sergels torg, utan ett expertstyre där vi inte låter landet styras av medborgarnas värderingar. Demokratin glider oss ur händerna. Färre vill bli folkvalda, partierna tonar ned ideologin. Visst, jag ser en risk att det kan bli diktatur på sikt, säger Juholt.

Kända exempel på länder med expertstyre är Sovjetunionen, och Jugoslavien. Båda jämförbara med Sverige eftersom de båda var mångetniska. En renodlad diktatur uppstår sedan lätt när folket tappar förtroendet för "experterna" och deras "enda vägens politik".

När inte längre "experterna" och deras "vetenskapligt" rätta politik har förtroende måste makthavarna använda våld för att upprätthålla sitt teknokratstyre. Och då övergår teknokratin och demokraturen i öppen diktatur.

Moderaterna kräver ny migrationspolitik

Lika stor asylinvandring men istället för rika, unga, friska män vill man ta emot fattiga kvinnor och barn, samt gamla och sjuka. Dessutom vill man skärpa reglerna så att ingen ska få söka asyl inom Sveriges gränser, istället ska EU sköta alla asylansökningar.

På Moderaternas partistämma fick partiledningen ett mycket starkt stöd för att införa en helt ny migrationspolitik. Samtidigt kritiserades den förre ledaren Fredrik Reinfeldts "öppna er hjärtan"-politik.

Den nya Moderata migrationspolitiken vill bland annat förbjuda asylsökare inom Sveriges gränser. Istället ska människor som vill söka asyl i Sverige göra det utanför EU:s gränser.

Förslaget presenterades av den beryktade riksdagsledamoten och IT-konsulten Hanif Bali, som kom till Sverige 1991 som ensamkommande barn. Alltså som ett riktigt barn, Bali var bara 4 år gammal när han företog den långa resan till Sverige från Iran.

Vidare kräver Moderaterna att asylsökare bara ska kunna få tillfälliga uppehållstillstånd i Sverige, och alltså skickas tillbaka hem när läget i hemlandet stabiliserats.

För att bli svensk medborgare ska man tvingas ta ett prov i svenska, och kunna svara rätt på frågor om varför det svenska samhället bestämts vara så som det är. Medborgarskapet ska också kunna återkallas.

Moderaterna lovar dock att Sverige ändå ska ta emot lika många asylsökare som nu, eftersom man vill att EU ska införa tvingande kvoter så att alla länder i EU ska tvingas ta emot lika många asylsökare som Sverige.

En fördel med kvoterna anser man är att det då inte främst blir de rikaste, starkaste, yngsta och livfullaste männen som flyr till Sverige. Istället kommer även gamla och sjuka, fattiga, och kvinnor och barn, att få en likvärdig chans till asyl i Sverige.

Nya nödrop om sabotage av vården

Landstinget Västernorrland är djupt splittrat mellan en styrande Medelpadisk del och en nedläggningshotad Ångermanländsk del. Nu kommer nya anklagelser om att Landstingsledningen i Sundsvall motarbetar de mindre sjukhusen, ett sorts sabotage av verksamheten som tvingar avdelningar att läggas ned.

Idag kommer nya anklagelser och nödrop från Örnsköldsviks sjukhus, som går ut på att Landstingsledningen i Sundsvall aktivt motarbetar akutkirurgin på stadens sjukhus. Detta är exakt samma kritik som oppositionspolitikerna i Sollefteå anklagat Landstingsledningen för. Kort innan akutkirurgin i Sollefteå lades ned på grund av "personalbrist".

-Vi motarbetas aktivt av arbetsgivaren, säger Lars Rocksén från Ångermanlands läkarförening.

Landstingsledningen säger sig dock vara oförstående till kritiken. Visst saknas det kirurger i Örnsköldsvik, och visst vore det bra att annonsera i tid efter nya kirurger att anställa, men samtidigt finns det annat som tar upp Landstingsledningens tid.

-Det vi gör nu är att utarbeta en annons för rekrytering av en enhetschef [byråkrat i Sundsvall] för läkarna vid kirurgin i Örnsköldsvik, säger sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson.

Att göra en annons tar för Landstingsledningen flera veckor och frågan är om man sedan vet vad man ska göra med annonsen. Kanske behöver det tillsättas en utredning. Under tiden måste akutkirurgin i Örnsköldsvik läggas ned på grund av personalbrist.

Iallafall är det på det här sättet många i Sollefteå och Örnsköldsvik uppfattar länsklinikledningen i Sundsvall. Både i Sollefteå och i Örnsköldsvik talas det om att den Socialdemokratiskt styrda Landstingsledningen saboterar verksamheten på de mindre sjukhusen, i syfte att omfördela resurser till politikernas hemort Sundsvall.

-Vår målbild var att vi skulle ha en lokal chef för kirurgen som kan utveckla verksamheten, säger Lars Rocksén.

En lokal chef anses nödvändig eftersom cheferna i Sundsvall anklagas för att sabotera verksamheten genom att medvetet fördröja nya anställningar, i syfte att få den att läggas ned.

Nästa år kommer akutkirurgin i Örnsköldsvik bara att ha en kirurg kvar, om inte Landstingsledningen i Sundsvall lyckas tillverka sin annons och får den publicerad i en tidning som läkare läser. Men just nu verkar det vara en oöverstiglig svårighet.

S vill skapa block med Allianspartier

Mot Sverigedemokraterna Socialdemokraterna i Sundsvall vill dumpa Vänsterpartiet och istället styra Landstinget Västernorrland tillsammans med de nyliberala högerpartierna. Allt för att motarbeta Sverigedemokraterna, som vunnit många av Socialdemokraternas väljare.

Socialdemokraterna i Sundsvall går nu ut med att man vill starta ett nytt block tillsammans med de nyliberala partierna Centerpartiet och Liberalerna. Detta i samband med Landstingsvalet 2018.

-Centerpartiet och Liberalerna är två partier som jag skulle kunna tänka mig att samarbeta med ... Och det här är ju särskilt viktigt om Sverigedemokraterna ökar. Det är en av våra viktigaste uppgifter som ett demokratiskt parti att förhindra att de får inflytande, säger arbetarkommunens ordförande i Sundsvall Niklas Säwén.

Med "demokratiskt" parti menar Socialdemokraterna ett parti som gick till val på att behålla akutsjukhuset i Sollefteå och sedan när man lurat väljarna och vunnit valet bröt partiet vallöftet och avskaffade akutsjukhuset. Alltså en politik som är tvärtemot vad väljarna röstat på. När partier istället gör som väljarna vill kallar många det för "populism".

Bakgrunden till utspelet om allians med nyliberalerna är att Socialdemokraterna på grund av vanskötseln av vården i Västernorrland har tappat många av sina egna väljare till Sverigedemokraterna.

Detta medan Vänsterpartiet och Moderaterna kritiserat Socialdemokraternas nedläggningspolitik:

-Det här är planerat det här har de vetat hela tiden ... att lägga ner Sollefteå sjukhus utan att politikerna behöver ta något ansvar, säger Vänsterpartiets Lars-Gunnar Hultin.

-Låter man det här ske är det antingen medvetet eller också är man inkompetent, säger Moderaternas Bengt Sörlin.

Därför återstår nu för Socialdemokraterna att söka stöd av de nyliberala partierna om man vill fortsätta sitt förstörelseverk efter valet 2018.

-Det är inget alternativ idag, för Centerpartiets del är det ett nytt ledarskap som behövs för Region Västernorrland, säger Centerpartisten Jonny Lundin.

Varken Centerpartiet eller Liberalerna är särskilt intresserade av ett samarbete med Socialdemokraterna, utan vill styra Landstinget Västernorrland tillsammans med Alliansen. Om Socialdemokraterna vill bevara sin maktställning och sina arvoden från Landstinget efter nästa val måste man alltså gå med på att föra en nyliberal landstingspolitik där C och L får igenom sina hjärtefrågor.

Markägare grävde bort väg

Polisanmäls av Fortifikationsverket En markägare i Norrbotten har polisanmälts av Fortifikationsverket för att ha grävt bort en väg från sin mark, som gått på en ekonomiskt värdefull grusås. Detta efter att Fortifikationsverket vägrat att betala ersättning till markägaren för den kostsamma användningen.

På Bo Nordebos mark i Norrbotten gick en väg till Lombens skjutfält. Vägen användes av Försvarsmakten som också ville dra optokabel längs vägen. Men eftersom vägen är dragen högt uppe på en värdefull grusås vill inte Nordebo gå med på detta, inte utan ersättning.

Han har därför föreslagit för Försvarsmakten att Fortifikationsverket antingen bygger en ny väg till skjutbanan nedanför grusåsen, eller betalar arrende för vägen - 600 000 kronor per år. Vilket är pengar som Nordebo skulle kunna tjäna på gruset.

Men eftersom Fortifikationsverket vägrat båda alternativen har nu Nordebo grävt bort hela den 600 meter långa vägen med en traktor.

-Vägen finns inte mer, det är inte bara beläggningen som är borta, jag har tagit bort hela vägbanken och en bra bit under den också. Det enda som finns kvar är en hög med asfalt som jag ska transportera bort. Jag gör det här för att skydda grustäkten. Jag vill inte bråka men jag måste hävda min rätt och nu får Fortifikationsverket bygga ny väg ändå, säger Bo Nordebo.

Fortifikationsverket har svarat genom att polisanmäla att Nordebo tagit bort vägen från sin mark:

-Vi har bestämt oss för att göra en polisanmälan. Vår uppfattning är att vi äger vägkroppen och asfalten och vår polisanmälan handlar om att den blivit bortförd, säger Håkan Tano som är chef för region norr på Fortifikationsverket.

Bo Nordebo säger att om Fortifikationsverket ägde vägen så kan han fakturera Fortifikationsverket för arbetet med att bära bort den från sin mark.

Kvinna tvingades gifta sig

Tre bosättare i Jämtland sitter häktade misstänkta för att ha tvingat en familjemedlem att gifta sig. Häktningen sker bland annat för att undvika att de misstänkta flyr från Sverige. UPPDATERAD

Tre personer har häktats vid Östersunds tingsrätt misstänkta för att ha tvingat en ung kvinna att gifta sig mot sin vilja. Äktenskapstvånget skedde i Jämtlands län våren 2016.

Den kvinna som tvingades till äktenskap är släkt med två av de tre misstänkta gärningsmännen som nu häktats. Alla tre misstänkta anklagas för att begått brottet i samråd med varandra.

-Det finns inte så många rättsfall för den här gärningen i Sverige ännu, så det är ganska ovanligt att det går att bevisa, säger åklagaren Eva-Lena Rimér.

Äktenskapstvång är ett nytt brott som kriminaliserades 2014. Innan det var det lagligt att tvinga människor att gifta sig. Det nya brottet infördes eftersom Sverige blivit mer mångkulturellt, och antalet tvångsäktenskap ökat i takt med att Sverige blivit mindre svenskt.

Samtidigt infördes lagstiftning mot brottet vilseledande till tvångsäktenskapsresa. Detta för att straffa de migranter som reser tillbaka till sina hemländer för att där begå brottet äktenskapstvång.

UPPDATERAD

Idag börjar rättegången mot de tre häktade personer som enligt åklagaren tvingat en ung kvinna att gifta sig mot sin vilja. Även den tvingade kvinnans make, en 25-årig man, misstänks för inblandning i brottet men eftersom han bor utomlands åtalades han aldrig.

Istället blir rättegången mot två kvinnor och en man. Det är brodern till den till äktenskap tvingade kvinnan, broderns fru, samt den 25-årige makens syster. Särskilt pådrivande anser åklagaren att systern varit.

Kvinnan som misstänkts ha utsatts för äktenskapstvång var enligt åtalet även tvingad till en rad stränga förhållningsorder, bland annat fick hon inte lov att sminka sig och var tvungen att hålla sig på sitt rum på asylboendet. Precis som i det gamla Grekland.

Äktenskapstvånget ska inte ha varit ett fysiskt tvång, utan istället ska det handla om psykiska påtryckningar mot en ung omyndig person.

-Det är viktigt att hennes egen berättelse kommer fram och jag menar att det är ett tvångsäktenskap. Man har utnyttjat hennes utsatta situation genom olika grader av påtryckningar, säger åklagaren Frida Molander.

Eftersom brottet är så nyuppfunnet har det tidigare bara blivit två fällande domar gällande äktenskapstvång. Detta är första gången som brottet prövas i Jämtland.

Man högg frun i ansiktet

"Ramlat på ett staket" En man utanför Umeå döms för misshandel och grov misshandel efter att ha huggit sin fru och dotter med en skruvmejsel. Mannens förklaring till skadorna är att frun och dottern ramlat på ett staket.

En man bosatt i en kranskommun till Umeå döms till fängelse i ett år och åtta månader för att ha huggit sin fru och sin dotter med en skruvmejsel.

Kvinnan hade lämnat mannen när misshandeln inträffade. Enligt domen jagade mannen kvinnan nedför en gata och högg henne sedan flera gånger med en skruvmejsel, bland annat i ansiktet. Även mannens dotter höggs med skruvmejseln när hon försökte att hjälpa sin mamma.

-Jag älskar min familj. De har skadat sig när de har ramlat på ett staket, uppgav mannen till Polisen.

Misshandeln avbröts när ett vittne som filmade händelsen beväpnade sig med ett järnspett och jagade bort mannen.

Mannen döms även till att betala skadestånd till frun och dottern på cirka 35 000 kronor respektive 11 000 kronor.

Aftonbladet hetsar mot Jämtland

Storsjöyran är perverterad och nazistisk Jämtlands "president" Ewert Ljusberg är avskyvärd och jämtlänningarna måste sluta vifta med sina flaggor. Annars får journalisterna ångest, skriver Aftonbladet.

Aftonbladet angriper idag via sin "journalist" Fredrik Virtanen Jämtlänningar och deras firande av Jämtland på Storsjöyran i Östersund. I sin artikel kallar Aftonbladet firandet för "obehagligt och perverterat" och jämför det med Hitlers nationalsocialister.

Anledningen till att Aftonbladet börjat hetsa mot Storsjöyran just nu är självständighetskampen i Katalonien, där folket har röstat för att bryta sig ur Spanien. Nu är oron stor i vissa kretsar att även Jämtland ska börja fundera på att gå sin egen väg.

Att både självständighetsrörelsen i Katalonien och i Jämtland är kraftigt vänsterinriktad verkar inte blidka Aftonbladet. Trots att Jämtlands "president" sedan 30 år (diktator?) Ewert Ljusberg varje år böjer sig baklänges för att överträffa sig själv i politisk korrekthet räcker inte det. Detta eftersom formen för firandet är nationalistisk, med flaggviftning och spel på folks känslor.

-Män i grupp som skanderar och viftar med flaggor, jag får lite ångest av sånt, skriver Fredrik Virtanen.

Och som vanligt i Sverige är logiken underförstått att om någon får ångest är det någon annans fel och det är den andre som ska ändra sig.

"Jag avskyr Ewert Ljusberg", skriver Virtanen ångestfyllt. Förhoppningsvis får inte Ljusberg ångest av det, för då uppstår ett så kallat PK Syntax Error, där båda parter är förtryckta och det därför inte existerar någon lösning på problemet.

-Och så dessa ölstinna unga starka män som gastar medhåll till nationen i brist på egna framgångar. Det var inte jättesvårt att tänka sig ett massmöte i Bayern 1931, fortsätter Virtanen.

Vilket kan få en att tänka på Virtanen själv, som gillar att dricka öl, och är extremt mån om att hålla med regimen i alla tänkbara frågor. Kanske som kompensation för att han förlorade alla sina pengar på aktier.

- Jag står till 100 procent bakom detta hittepå-Söder och försöker så gott jag kan vara pk själv. Ekologisk. Källsorterar. Tiggarvänlig. Så jävla rätt. Jag älskar genusdagis! Är helt jävla tokig i hbtq-rättigheter! beskriver Virtanen sig själv.

Nu återstår att se om Jämtlänningarna kommer att bota Virtanens ångest genom att sluta med flaggor. Eller om reaktionen blir den omvända.

S tappar stort till SD

Orsaken är Landstingskrisen Det blir Sverigedemokraterna som väljarna i första hand går över till från det i Västernorrland krisande Socialdemokratiska partiet. Det visar en färskt väljarundersökning från Kantar SIFO.

En ny opinionsundersökning visar att Socialdemokraterna tappar stort i Västernorrlands län. Orsaken är den illa skötta Landstingskrisen och att Socialdemokraterna vägrar att öppna BB i Sollefteå, trots att pengarna till detta nu finns.

Framförallt är det Sverigedemokraterna som väljarna går till. SD ökar stort och mer än fördubblar sina röster i Västernorrland till 22 procent.

Socialdemokraterna backar till drygt 36 procent och Moderaterna till drygt 9 procent av väljarsympatierna. Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet hamnar alla under fyraprocentspärren, på drygt 2 procent av rösterna.

Förutom SD ökar även Centerpartiet och Vänsterpartiet. Vänsterpartiet ökar från drygt 5 till 9 procent och Centerpartiet från drygt 6 till drygt 12 procent av sympatierna.

Detta innebär att Sverigedemokraterna blir överlägset största oppositionsparti, och lika stort som det borgerliga blocket tillsammans.

MittMedia hetsar mot SD med Dubbeltänk

MittMedias ledarskribent Sofia Mirjamsdotter hetsar mot Sverigedemokraterna genom att rasistanklaga SD:s Mattias Karlsson för samma formuleringar som hon själv använder när hon driver feministisk politik på ledarplats. Sannolikt förstår hon inte ens misstaget hon gör, utan ägnar sig åt Orwelliskt "Dubbeltänk".

Det är allmänt känt hos oppositionella att regimen sedan ett antal år tillbaka inte längre klarar av att rekrytera kompetenta politiska företrädare. Människor i intelligensspannet IQ 125-145 (människor som är tillräckligt smarta för att framgångsrikt kunna leda massorna, och tillräckligt dumma för att kunna identifiera sig med dem) förstår att regimen är körd och vägrar att engagera sig som dess representanter.

Etablissemangets misslyckade rekrytering är ett fenomen i stora delar av Västvärlden och leder till politiska misslyckanden som Brexit, Trumps valseger och SD:s framgångar. Regimens företrädare har helt enkelt varit för dåliga för att kunna vinna, trots att de haft oändligt mycket mer pengar och alla "journalister" på sin sida.

Dubbeltänk av MittMedias ledarskribent

Dubbeltänk kommer ifrån George Orwells roman "1984", och betyder förmågan att hysa två helt motstridiga åsikter på samma gång och anse att båda är sanna. Alltså ett sorts hyckleri, men som görs omedvetet på ett liksom hjärntvättat sätt, på grund av att man på grund av samhällelig repression inte vågar tänka annat.

Och Dubbeltänk är precis vad MittMedias politiskt korrekte ledarskribent Sofia Mirjamsdotter gör när hon i veckan angriper Sverigedemokraternas toppnamn Mattias Karlsson för att han pekar ut manliga flyktingar som "potentiella sexförbrytare". Anti-vita aktivisten Sofia Mirjamsdotter pekar nämligen själv ut svenska män som "potentiella våldtäktsmän".

I MittMedias och den hycklande Sofia Mirjamsdotters sjuka värld är det alltså så kallad "rasism" att dra alla män från utlandet över en kam och peka ut dessa som potentiella våldtäktsmän, men samtidigt är det den renaste godhet att dra alla svenska män över en kam och peka ut dessa som potentiella våldtäktsmän.

"Det är inte heller första gången Mattias Karlsson genom dylikt generaliserande försöker misstänkliggöra stora grupper av människor. I en Aktuelltsändning för ett drygt år sedan påstod samme Karlsson att regeringen "släppt in tiotusentals potentiella sexförbrytare och terrorister".", skriver MittMedias ledarskribent Sofia Mirjamsdotter.

"Misstänkliggöra stora grupper av människor" är dock precis vad Sofia Mirjamsdotter, och de flesta andra politiskt korrekta regimanhängare, regelmässigt bygger sin politiska argumentation på.

Dagligen hetsar dessa journalister mot "män", i betydelsen "vita män", och i synnerhet "vita medelålders män". MittMedias Sofia Mirjamsdotter är ökänd för att ha kallat vita medelålders män som Janne Josefsson för "Gubbslem".

Därför är det inte förvånande att Sofia Mirjamsdotter själv publicerat en ledare där hon stödjer Mattias Karlssons åsikt att män är potentiella våldtäktsmän.

"Vi lever i en kultur där ansvaret i våldtäktsmål fortfarande alldeles för ofta läggs på offret ... Män lär sig helt enkelt inte att se sig själva som potentiella våldtäktsmän", skriver dubbeltänkaren Sofia Mirjamsdotter i en ledare den 12 Januari 2014 med rubriken "Dags att lära män att inte våldta".

Och "våldtäktsmän är inte ondare än andra" män påpekar dessutom Mirjamsdotter i sin dubbeltänkande ledare. "Det är knappast så att män vill våldta", skriver hon. Att våldtäkter ändå sker beror enligt Mirjamsdotter på att män inte blivit lärda, av feminister som hon själv, att "se sig själva som potentiella våldtäktmän".

Fram tills dess att männen låter feminister som hon själv skapa deras självbild kommer goda män att fortsätta att våldta fastän att de inte vill, argumenterar Mirjamsdotter.

Men i verkligheten är det så att sådana här vansinniga argument från dåliga dubbeltänkande opinionsbildare som Mirjamsdotter kommer bara att ytterligare polarisera politiken i Sverige. Vilket naturligtvis kommer att gynna "extremisterna", på mittens bekostnad.

HBTQ-män åtalas för våldtäkt mot barn

Politiskt korrekta bröder bosatta i Junsele våldtog barn och hade hundratals timmar med film på grova övergrepp. Nu åtalas de nästan två år efter att ett av offren slog larm.

De politiskt korrekta HBTQ-bröderna i 35-års åldern uppvisade alla de av regimen hyllade åsikterna. På Facebook var de vän med homosexuella artister som av media lyfts fram som svenskarnas idoler och förebilder. Men under den fina fasaden doldes enligt åklagaren en mörk histora där hela det vuxna livet ägnats åt sexuella övergrepp mot barn.

Det tog nästan två år från att Polisens specialenhet mot sexbrott fick tipset om bröderna tills att de nu åtalas. Bröderna kom att häktas i våras, efter att en av de drabbade larmat om bröderna på yttrandefrihetsforumet Flashback - ett nätforum som förbjöds av de svenska makthavarna men startade om på nytt under USA:s starkare yttrandefrihetslagar.

Sammanlagt har 5 barn enligt åtalet utsatts för hundratals övergrepp, varav vissa av övergreppen filmats. Men enligt vittnesuppgifter ska den riktiga siffran vara mångdubbelt högre. Framförallt är det pojkar i åldern 10-15 år som ska ha utsatts för övergreppen. Fyra pojkar och en flicka återfinns som målsägare i åklagarens åtal.

Gällande de filmer som hittats hos bröderna skriver åklagaren:

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom det avser bilder och filmer där barnen är särskilt unga och det avser bilder och filmer där barn utsätts för våld/tvång och utnyttjas på annat särskilt hänsynslöst sätt. Bilderna och filmerna visar övergrepp på barn som inte uppnått skolålder och de utsätts för penetreringar och kroppslig vätska såsom sperma och urin."

Hänvisade till antikens greker

I förhören har de utsatta offren berättat att bröderna använt sig av TV-spel, glassar och kinapuffar för att locka barnen till att delta i övergreppen.

Den äldre brodern ska också ha hänvisat till de gamla grekerna (som exempelvis Platon), som enligt honom ofta hade sex med unga pojkar. Detta för att genom normkritik normalisera övergreppen.

-Det gjorde ont och jag ville inte, men jag fick lite småpengar och några kinapuffar, säger ett av de utsatta barnen i förhör.

Sedan tidigare har brödernas pappa dömts till åtta månaders fängelse för sexuella övergrepp mot barn. Den domen är från 2008.

Splittring i Vänsterpartiet

Riksdagsledamöter hoppar av i protest. Flera ledande politiker från Vänsterpartiet väljer nu att hoppa av partiet. Anledningen är att de inte längre kan samarbeta med Jonas Sjöstedt och den identitetspolitiska och så kallat "anti-rasistiska" (anti-vita) partiledningen.

Flera Vänsterpartister väljer nu att hoppa av partiet, bland andra två riksdagsledamöter: SVT-journalisten Wiwi-Anne Johansson och Stig Henriksson som tidigare lett Vänsterpartiets starkaste fäste Fagersta.

Avhoppen sker som en följd av konflikten med partiledningen, som representeras av partiledaren Jonas Sjöstedt, partisekreteraren Aron Etzler och gruppledaren Mia Sydow Mölleby. Resultatet är att Vänsterpartiets identitetspolitiska image nu kommer att förstärkas.

Till skillnad från föregångaren Lars Ohly driver Jonas Sjöstedt en mer trotskistisk amerikanskt influerad vänsterpolitik, som är noggrann med att inte stöta sig med identitetspolitiska särintressesgrupper som exempelvis feminister och islamister.

Baksidan av detta är att arbetarklassens intressen försummas, och att man måste blunda för det eskalerande våldet och övergreppen i förorterna eftersom detta inte kan förklaras genom att skylla på "vita medelålders män".

Svenska och utländska arbetare som kräver mer ordning och reda i sina bostadsområden har inte längre något stöd av Vänsterpartiets ledning. Detsamma gäller de kvinnor som utifrån en sekulär arbetarklassposition vill bekämpa så kallat hedersförtryck.

Som exempel på vad konflikten handlar om kan tas bråket mellan vänsterkvinnorna och riksdagsledamöterna Rossana Dinamarca och Amineh Kakabaveh. Dinamarca vill driva en anti-svensk och manshatande politik, och har kopplingar till kriminella förortsgäng, så kallat "svenska" Jihadister och extrema grupper som Muslimska Brödraskapet. Kakabaveh å andra sidan utnämndes till Årets Svensk 2016 och beskriver sig som "Riksdagens enda Marxist".

Kakabaveh har rötter som barnsoldat i Peshmerga, en kurdisk gerilla som ursprungligen bildades med stöd av Stalin som önskade en kurdisk Sovjetrepublik. Numera har gerillan stöd av bland andra Tyskland, som skänkt den våldsbejakande gruppen tiotusentals militära vapen.

Medan Dinamarca profilerar sig som motståndare till svenskar och svenska män i synnerhet, profilerar sig Kakabaveh som motståndare till religiösa fundamentalister, identitetspolitiker och våldsamma "hedersmän" från utlandet.

-Vilken etnisk svensk mamma eller pappa skulle kräva oskuldsintyg? Vilka svenska föräldrar konfiskerar dotterns mobil för att hon haft kontakt med en kille? Eller skickar flickans bröder för att kontrollera henne på fritidsgården? Det är naivt att se det så, säger Kakabaveh.

Detta har gjort att identitetspolitikern Dinamarca i media utmålats till en hjälte som arbetar för det goda, medan marxisten Kakabaveh inom det egna partiet bemötts med mobbning och rasistanklagelser.

SR tar ställning mot folkomröstning

Mot demokratiskt val Sveriges Radio (SR) har återigen publicerat en politiskt vinklad propagandaartikel som tar ställning emot ett demokratiskt val. Denna gång är det folkomröstningen i Katalonien som kritiseras, eftersom folket där röstat emot globalism och överstatlighet.

Liksom i fallet med folkomröstningen Brexit, och presidentvalet i USA, har lokalmedia med vänsterextrema Sveriges Radio (SR) i spetsen hetsat mot valresultatet av folkomröstningen i den spanska provinsen Katalonien.

Liksom tidigare är taktiken från medias sida att bara intervjua den ena parten, den som fått minst antal röster i valet, och framställa dennas åsikt som den rätta.

I sin senaste artikel om folkomröstningen om nationell självständighet har SR endast intervjuat en person, en motståndare mot valresultatet, som dessutom inte ens är katalan själv. Den som intervjuas är istället en politiskt korrekt svensk kvinna. Antagligen är kvinnan en personlig bekant till en av journalisterna:

-I dessa tider, när man borde enas och förbättra den politik som råder i Europa och världen så tycker jag att det är tråkigt att man vill vara själv, att man vill bryta från allt annat, påstår en helt okänd kvinna med de "rätta" åsikterna.

Något argument från den sida som vann folkomröstningen om självständighet får inte föras fram. Alla sådana argument som kan förklara valresultatet för läsarna stoppas effektivt av SR.

Den framgångsrika folkomröstningen i Katalonien har mötts med ett massivt övervåld från den spanska regimens sida, ett våld som förfärat både SR och övriga agendamedier i Sverige. Ändå är medierna noggranna med att påpeka att väljarna i Katalonien röstat fel. Istället för självständighet och ökat lokalstyre, borde de ha röstat för mer globalism och överstatlighet, menar journalisterna.

Även MittMedia har stämt in i hetsen. Den konspiratoriskt lagde "politiska redaktören" Patrik Oksanen har gått så långt som att koppla ihop den vänsterinriktade självständighetsrörelsen i Katalonien med "the usual suspects" när något inte gått etablissemangets väg: Ryssland och "Kremls trollnätverk", som påstås innefatta bland annat Brexit, USA:s president Trump och Nordiska Motståndsrörelsen.

Landstingsbyråkrater anklagas för sabotage

Wrecking ska göra vården privatägd? Nu anklagar oppositionen flera landstingschefer för att sabotera demokratiska beslut, och i förlängningen vården. Kritiken gäller denna gång Örnsköldsviks sjukhus. Förra året var det Sollefteå sjukhus som påstods bli saboterat. Den gången blev resultatet att en stor del av sjukhuset lades ned.

Fjällsjö Nyheter har tidigare rapporterat om hur läkare i Sollefteå larmat om att de anser att Landstingscheferna saboterar sjukhuset i Sollefteå, genom makten över Länsklinikerna. Bland annat kan ett sabotage gå till så att cheferna annonserar efter nya läkare många månader efter att behovet uppmärksammas, vilket gör att vårdavdelningarna måste läggas ned.

Nu anklagas samma Landstingschefer för liknande sabotage gällande verksamheten på Örnsköldsviks sjukhus, av de borgerliga oppositionspartierna i Landstinget Västernorrland.

I ett pressmeddelande påstår företrädare för Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna att specialistvården, område kirurgi, fått ett uppdrag att utveckla den akuta kirurgin vid sjukhuset i Örnsköldsvik, men att Landstingscheferna obstruerat mot demokratiskt fattade beslut.

Även denna gång är det de ansvariga cheferna Nina Fållbäck Svensson och Leif Israelsson som lyfts fram av kritikerna.

Att tjänstemän passivt saboterar en verksamhet i syfte att få den nedlagd är fullständigt lagligt i Sverige. I Sovjetunionen var det dock olagligt, och medförde vid många tillfällen dödsstraff. Brottsrubriceringen var sabotage (passivt) och wrecking (aktivt).

Ett exempel på lyckad wrecking är när Jeltsins nyliberala chockterapi infördes i Ryssland på 90-talet, efter att den först fått folkligt stöd genom att byråkrater saboterat transporten av mat från centrallagren till varuhusen.

Nedmonteringen av socialismen i Ryssland genom passivt sabotage och aktiv wrecking liknar mycket nedmonteringen av sjukhus-socialismen i Sverige. Mycket tyder på att slutresultatet kan bli liknande.

Två års fängelse för asylbrand

Utvisning i tio år samt 2 års fängelse. Det blir straffet för den migrant som bränt ned en byggnad på flyktingförläggningen i Grytan och dödshotat flera personer. Fallet blev tidigare mycket uppmärksammat eftersom media initialt försökte vinkla rapporteringen politiskt genom att dölja gärningsmannens motiv.

Den 25-årige manlige asylsökare som suttit häktad misstänkt för att ha anlagt branden på Grytans flyktingförläggning i somras dömdes på måndagen till två år fängelse och utvisning, för mordbrand och fyra fall av olaga hot. Att mannen utvisas kan enligt asylaktivister innebära döden för honom.

Fallet blev uppmärksammat då SR/SVT samt MittMedia initialt mörkade motvet till brottet, och försökte få sina läsare att tro att dådet utförts av den politiska oppositionen. Förutom mordbranden åtalades mannen även för flera fall av olaga hot. Bland annat hade han enligt åtalet hotat sin advokat, den vänsterextrema organisationen Hej Främling och svenskar i allmänhet.

-Alla hot är dödshot. Dels är det hot mot en advokat och tre personer i eller som har anknytning till organisationen Hej Främling, säger åklagare Tobias Kajbrink.

I branden totalförstördes extremistorganisationen Hej Främlings hela verksamhet. Enligt vänsterextremisterna själva brann värden för 700 000 kronor upp. Efter en närmare genomgång kom dock grejerna att värderas till 300 000 kronor. Till det tillkommer själva byggnaden, som beräknas kosta omkring 2 miljoner kronor att bygga upp igen.

Eftersom mannen varit aggressiv och hotat folk fick han även genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Denna visade att han var fullt frisk psykiskt och en ganska normal person.

Enligt tingsrätten finns det en risk att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet. Därför kommer han tvingas vara kvar i häkte i avvaktan på att domen vinner laga kraft.

Landstinget vägrar öppna BB

Trots att pengarna finns öppnas inte BB igen. BB i Sollefteå stängdes med ursäkten att det saknades futtiga 15 miljoner kronor. Nu har 22 miljoner kronor extra tillkommit och öronmärkts för just BB. Ändå vägrar de Socialdemokratiska nedläggningsivrarna att ändra sin politik.

Trots att staten tillfört 22 miljoner kronor extra och öronmärkt pengarna för BB så vägrar de Socialdemokratiska politikerna i Landstinget Västernorrland att öppna BB i Sollefteå igen. Anledningen är att de vill lägga ned hela Sollefteå sjukhus.

Socialdemokraterna lade ned BB i Sollefteå i vintras, med motiveringen att de saknade 15 milljoner kronor. En struntsumma, om man jämför med att Migrationsverket fick 50 000 miljoner kronor extra. Nu vägrar man alltså att öppna BB igen, trots att man fått 22 miljoner.

Som ett resultat av Socialdemokraternas politik har mammor fått föda barn i bilen, på vintern, ute i vildmarken.

Nedläggningen av BB i Sollefteå har också fått effekt på de kvarvarande klinikerna. Senast nekades en kvinna från Örnsköldsvik, som bor 3 minuter från Örnsköldsviks BB, att föda på BB i Örnsköldsvik. Istället gavs ambulanspersonalen order om att köra henne 15 mil söderut, till Sundsvall. En resa på två timmar.

Efter att ambulansen vägrat att genomföra den Socialdemokratiska vansinnespolitiken fick kvinnan till slut lov att föda i Örnsköldsvik, trots överbeläggningar.

Samtidigt avlöjas det att en av de ansvariga Landstingspolitikerna, Ewa Back (S), som är ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden i Landstinget Västernorrland och sagt att det inte finns något behov av att ha tre förlossningskliniker, tillhör den tärande grupp av chefer som Landstinget skulle må bättre av utan.

Ewa Back erhöll från Västernorrlands landsting under 2016 i form av ersättningar, lön och arvoden sammanlagt 654 384 kronor netto. De är sociala avgifterna är då inte inräknade, vilket innebär att Socialdemokraten Back kostar de svikna medborgarna närmare en miljon kronor om året.

Frågan är var man helst vill skära ned.

Örnsköldsvik kan byta län

Liksom Sollefteå har många invånare i Örnsköldsvik kommun tröttnat på det brottsanklagade Landstinget Västernorrland. I veckan kommer därför kommunstyrelsen att diskutera ett länsbyte.

Landstingets Västernorrlands medvetna vanskötsel av vården, och "Salami-taktiken" som ska lägga ned både Sollefteå och Örnsköldsviks sjukhus, samt brottsutredningen mot flera landstingschefer, har gjort att även Örnsköldsvik kan komma att byta län.

Detta skulle i såfall underlätta för Sollefteå kommun, som skulle komma att få naturliga gränser tillsammans med Västerbottens län. Politikerna i Sollefteå har sedan tidigare tagit beslut om att förbereda kommunen för ett läns- landstings- och regionbyte. Helst skulle man nog tillhöra Region Norrland, och ett länsbyte till Västerbotten är ett steg i den riktningen.

Framförallt är det Moderaterna och "Liberalerna" som lyft frågan om ett länsbyte för Örnsköldsvik. Detta kan förklaras genom att det är Socialdemokraterna som är de drivande i nedläggningen av vården.

-Det handlar om sjukhuset, att det ska fungerar bättre och jag tycker att det ska utvecklas mot Umeå. Därför behöver vi göra ett länsbyte, säger Lars Näslund (M).

Men Örnsköldsvik har redan sedan tidigare bytt ut en stor del av samarbetet med Sundsvall till förmån för Umeå. Exempelvis tillhör man Umeå Universitet, och den så kallade Umeåregionen, och samarbetar i frågor som utbildning, näringsliv, turism och kollektivtrafik.

Pridefestival i islams namn

"Queer-teologi" dominerade Umeås HBTQ-styrda Europride-festival i helgen. Framförallt lyftes islam fram, och hur religionen enligt arrangörerna uppmuntrar till homosexualitet.

Över hela världen går islamister Västvärldens ärenden. Det började i Afghanistan med Osama bin Laden, som fick pengar av USA för att störta den gudsförnekande kommunistregimen vilken stängt bibelskolor och låtit flickor gå i skolan.

Efter att Afghanistans president Najibullah torterats ihjäl 1996 av islamisterna följdes bragden upp med ett envetet stöd till tjetjenska islamister, som dock till slut krigades sönder av Rysslands president Vladimir Putin.

De senaste åren är det i länder som Libyen och Syrien som befolkningen fått Västvärldens hjälp att bli mer islamistiska. I Libyen har NATO:s och Sveriges krigsinsats lett till att al-Qaida och liknande grupper tagit över större delen av landet. Och i Syrien såg det tills nyligen ut att gå lika precis lika "bra".

Därför är det på sätt och vis logiskt att just Europride-festivalen, i egenskap av den Västerländska elitens mest extrema manifestation, i år välkomnat islamisterna i sina led. Enligt Pridefestivalens högutbildade arrangörer bevisar Koranen att homosexualitet är en del av islam:

-Föreläsningen om islam och hbt-frågor handlar om att det är fullt möjligt att vara troende muslim och homosexuell samtidigt och om vilka strofer det finns i Koranen som kan visa på det, berättar "projektledaren" Anna Valverius.

Enligt Valverius har Pride-paradens nya queer-teologi tagits emot med öppna armar av Umeåborna, inkluderat islamisterna:

-Vi har inte stött på något motstånd, alla som jag har pratat med har varit hur peppade som helst, påstår Valverius.

Ingen islamist har dock ännu kunnat bekräfta denna bedömning. Men målsättningen från Pride-arrangörernas sida är att göra samma sak med den islamiska religionen som man gjort med den kristna, där religionens regler omtolkats till att omfamna makthavarnas HBTQ-politik.

Internationella abortdagen

Fattiga uppmuntras abortera sina barn Internationella abortdagen firas varje år den 28:e September, i Sverige enbart av politiskt korrekta regimanhängare. Att de FN-stödda massaborterna grundar sig i rasbiologiska strategier känner ytterst få till.

Idag firar Sveriges politiskt korrekta "Internationella abortdagen", som infaller årligen den 28:e September. Internationella abortdagen uppfanns 2011 av WGNRR - Women's Global Network for Reproductive Rights, en sydländsk feministgrupp knuten till FN. Men få på gränsen till ingen vet om den idéhistoriska bakgrunden till dagens politiska korrekta åsikter.

Idehistoriskt har aborträtten tillkommit mycket på grund av FN-organet UNESCO:s förste generalsekreterare Julian Huxley. Huxley var globalist och tidvis psyksjuk, och hans största intresse var biologi och rashygien (eugenics). Huxley var ordförande för brittiska Eugenics Society (Rashygieniska samfundet) 1959-1962, och grundade WWF 1961.

Huxley är annars mest känd för att ha uppfunnit begreppet "etnisk grupp", i politiskt syfte att avveckla begreppet "ras". Samt för att ha myntat begreppet "transhumanism", som av Fukuyama (End of history) kallats "världens farligaste idé".

Det var FN-chefen Huxleys brinnande intresse för rashygien som fick honom att använda UNESCO och FN till att kraftigt öka antalet aborter i världen. Teorin var att fattiga människor var fattiga på grund av att de var mindre intelligenta, och att mänskligheten skulle bli mer lycklig och framgångsrik om de fattigare 90 procenten kunde övertalas till att abortera sina barn.

Som argument i media använde man sig på den tiden och fram till 80-talet av att aborterna bidrog till att stoppa den i längden ohållbara överbefolkningen i världen, samt att de var nödvändiga för kvinnors hälsa.

Som sina motståndare i abortfrågan pekade Huxley ut Katolska kyrkan, och Stalins Sovjetunionen. Sovjetunionen hade visserligen lagliga aborter, men under flera ledare uppmuntrades barnafödande som en ren militär nödvändighet.

Eftersom Sverige som regel gör sitt bästa för att lyda överstatliga organisationer som EU och FN, har Sverige det överlägset största antalet aborter i Västeuropa. Sverige fick fri abort i mitten av 70-talet samtidigt som Mångkulturen lagstiftades. Varje år genomförs omkring 38 000 aborter i Sverige, och tanken är att de aborterade barnen ska ersättas med driftiga invandrare. Sammanlagt rör det sig om 1-2 miljoner människor sedan 70-talet.

Råttor tar över Sundsvall och Timrå

Slutat bo under jorden Råttor har invaderat Sundsvall och Timrå och rekordförökar sig. Nu har antalet råttor blivit så stort att de börjat ta över stadsbornas lägenheter och parker.

Antalet råttor har rekordökat i Sundsvall och i Timrå. Numera är det inte ovanligt att råttor kryper upp i folks toaletter och tar sig in i bostaden på det sättet. I ett bostadsområde i Sundsvall har man hittills i år fångat över tvåhundra råttor.

Att råttorna börjat synas så mycket beror på att de blivit så många fler. De kan inte längre föda sig under jord, i avloppssystem och liknande gömställen. För att överleva och ytterligare föröka sig tar de sig in i människors bostäder, och tar över parker och allmänna platser.

Ett råttpar kan på bara ett år föröka sig till tusentals råttor. Förutom att sprida smittor kan de även orsaka skador på exempelvis elledningar, vilket kan starta bränder. Även bilbränderna kan komma att öka i Norrland på grund av råttorna.

Till skillnad från sorkar och möss är råttan inte kababel att överleva i Norrland utan människans hjälp. Detta beror på att råttan är en invasiv art som är anpassad för ett mildare klimat, och som invandrat med hjälp av svenskarna.

Björn Olsen som är professor i infektionsmedicin vid Uppsala universitet vill dock tona ned råttan som orsak till ökad spridning av smittor. Enligt honom är boven en annan:

-En art som tar med sig rätt mycket dynga från individ till individ, och som innebär ett reellt hot för oss, är ju naturligtvis människan, säger professor Olsen.

SR publicerade Fake News om ”nazisthot”

Vill rädda migrantprojekt genom falskt hotbrev Slink Ins EU-projekt som ska hjälpa utländska tiggare att flytta till Sverige ska läggas ned. Detta har fått vänsterextrema Sveriges Radio (SR) att publicera en falsk nyhet om att "nazister" hotat EU-projektet och krävt en nedläggning av det. SR:s motiv är sannolikt att pressa politikerna att trotsa SR-journalisternas påhittade nazister genom att fortsätta EU-projektet.

Slink In i Sundsvall är ett skattefinansierat projekt som ska underlätta för människor med missbrukarkultur. Förutom missbrukare hjälper även Slink In tiggare att etablera sig i Norrland, detta genom pengar från EU. Men nu ska EU-projektet läggas ned, delvis efter klagomål från grannar som påstår att migranterna bor i sina bilar och skräpar ner i området.

-Oron är ju att när man stänger ner EU-projektet i Juni att man då har ett gäng tiggare som vi inte klarar av att hjälpa, säger Bengt Persson på Slink In.

För att kunna hålla liv i Sundsvalls tiggarkultur har därför vänsterextrema Sveriges Radio (SR) publicerat en Fake News artikel om att "nazister" hotat EU:s tiggarprojekt och krävt en nedläggning av det.

-Man ville att man skulle flytta på romerna annars så skulle det börja brinna. Det var Nordiska motståndsrörelsens symbol på brevet, säger samma Bengt Persson på Slink In.

"Slink In i Sundsvall har hotats av den nynazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen. Anledningen till hotet är ett projekt för EU-migranter", hittar SR på.

Att Motståndsrörelsen skulle begå brott genom offentliga hotbrev är dock helt orimligt. Det kan jämföras med att Miljöpartiet skulle skicka hotbrev till Migrationsverket, eftersom de utvisar flyktingar. Politiska partier jobbar inte på det sättet. SR har därför låtit bli att intervjua någon partiföreträdare om det påhittade hotet, eftersom det isåfall skulle visa hur verklighetsfrånvänd och påhittad "nyheten" är.

I verkligheten produceras alltid den här typen av hot av vänsterextremister, som en så kallad falsk flagg attack. Detta efter att man "tagit debatten" och förlorat den. Det är naturligtvis mycket mer sannolikt att det naivt tillverkade hotet är påhittat av någon med kopplingar till tiggarna, eller av vänsterextrema journalister, än att det verkligen är Motståndsrörelsen som står bakom det.

Tredje gången "journalisten" Anna Ahlström har kopplingar till påhittade hot

SR:s senaste Fake News artikel har publicerats utan någon underskrift, men i artikeln finns ett foto som SR tillskriver "journalisten" Anna Ahlström. Anna Ahlström är känd som vänsterextremist efter att två påhittade hot publicerats i samband med hennes så kallade "granskning" (hets) mot Fjällsjö Nyheter.

"Granskningen" gjordes tillsammans med Antifa och Fredrik Vestberg, men efter att Fjällsjö Nyheter efter en egen granskning avslöjat att Vestberg på sin privata Facebook hetsar mot lågutbildade och Sverigedemokrater, dessutom med stöd av SR:s varumärke, fick Ahlström fortsätta sin "granskning" ensam.

Den gången bestod de påhittade hoten dels i att Ahlström under sin "granskning" kontaktade våldsbejakande vänsterextremister vilka i sin tur genom påhittade hot lyckades få Fjällsjö Nyheter nedstängd under 24 timmar. Något Ahlström sedan kunde göra en "nyhet" om, med vinklingen att hennes "granskning" fått avsedd effekt.

Dels bestod de påhittade hoten av att Ahlström i sin "granskning" kontakade asylsökare på ett HVB-hem som påstods ha blivit baktalade av Fjällsjö Nyheter. Alldeles i slutet av Ahlströms flera månader långa "granskning" samlade asylsökare från just det HVB-hemmet ihop ett stort gäng migranter och gjorde mitt i natten intrång på en tomt där Ahlström påstod att Fjällsjö Nyheters grundare bor.

Asylsökarna som i förhören uppgav att de trodde att huset var obebott, avslutade sitt nattliga besök genom en falsk polisanmälan om hot. Något som sedan Ahlström publicerade som huvudinnehållet i sin "granskning".

Att SR sprider så kallade Fake News är mer regel än undantag. Detta beror på att SR nästan uteslutande anställer extremister som "journalister". Nyligen blev en prisbelönt vänsterextrem SR-journalist brutalt nedsjuten av fransk polis, efter att ha svurit trohet till islamiska staten och begått terrordåd.

Kort därefter deltog en annan SR-journalist på en våldsbejakande AFA-demonstration mot Jimmie Åkesson. Det vi hittills lyckats avslöja är sannolikt bara toppen på isberget.

Professor: Berusade djur är en myt

Fulla djur som uppträder kaotiskt efter att ha ätit jäst frukt på hösten är en myt. Detta enligt en svensk universitetsprofessor.

Varje höst rapporterar media om djur som berusar sig på jäst frukt. I höst ska bland annat ett vildsvin ha brutit sig in i en källare och svimmat av där, och en full älg hoppade in i ett vardagsrum genom ett stängt fönster.

Att djur kan äta sig fulla på exempelvis fallfrukt som legat på marken och jäst är en vanlig föreställning. Men professor Göran Ericsson vid Institutionen för vilt, fisk och miljö vid Sveriges lantbruksuniversitet tror inte på denna teori. Enligt honom är det "bara en skröna".

-De historierna kommer alltid vid den här tiden på året. Ibland blandar man ihop att djuren är närgångna med att de är berusade. När de är lite hotfulla så tror man att de ätit jäst fallfrukt, men det är helt enkelt så att de försvarar ett bra område där det finns gott om mat, säger professorn.

Enligt Göran Ericsson kan visserligen djuren bli fulla, men för att bli det måste de äta orimligt stora mängder jäst frukt. Exakt hur mycket vet han dock inte.

Professorn får dock mycket mothugg av människor som säger sig vara säkra på att de sett de berusade djuren.

I Emil i Lönneberga berusar sig flera av gårdens djur på jäst frukt.

Politiskt korrekt lagkapten kastades ut från flygplan

HBTQ-aktivist uppträdde hotfullt mot flygvärdinna och kastades av planet. Det stormar kring Kulturmarxistiska Östersunds Fotbollsklubb (ÖFK) efter att den politiskt tillsatta lagkaptenen anklagas för att ha uppträtt hotfullt och blivit avkastad från ett plan av flygkaptenen.

Östersunds Fotbollsklubbs (ÖFK:s) politiskt korrekte lagkapten och HBTQ-aktivist Brwa Nouri har blivit utkastad från det flygplan som skulle ta honom till lagets fotbollsmatch mot Kalmar FF. Anledningen är att han uppträdde hotfullt och vägrade att lyda en flygvärdinnas instruktioner om hanteringen av mobiltelefoni i samband med att planet skulle lyfta.

-Han betedde sig hotfullt, säger Emma Sandsjö som är kommunikatör vid BRA Flyg.

Brwa Nouri själv säger sig vara djupt ångerfull och ber om ursäkt. Så mycket så att han på bilder i regimens media lyfter fram armen med den politiska bindeln på som visar att han liksom alla andra bollspelare i ÖFK är HBTQ-aktivist och vill att homolobbyn ska bestämma samhällets gemensamma normer.

-Det är inget klubben har sagt åt mig att göra. Jag såg bindeln och tänkte, den här ska jag ha, punkt slut, säger Nouri om den politiska HBTQ-armbindeln.

I artikeln "Från kriminalitet till regnbågar" beskriver Nouri sin resa från kriminell invandrare till hyllad politisk förebild och aktivist för den svenska regimen. Bland annat har han sparkats ut från tre fotbollsklubbar, varit narkotikaberoende och dömts för narkotikbrott, ofredande och olaga tvång.

Det senare efter att ha dömts för att gemensamt i en gruppvåldtäktsliknande incident ha fört upp en galge i ändtarmen på en yngre spelare, vilket av åklagaren rubricerades som våldtäkt. Så kallad "galgning" av unga pojkar har ingenting att göra med HBTQ, utan är en nyuppfunnen mångkulturell form av nollning av nya bollspelare.

Sveriges mest politiskt korrekta fotbollslag

Östersunds Fotbollsklubb ÖFK är inte vilket fotbollslag som helst. Det är Sveriges mest politiskt korrekta fotbollslag, som gått så långt som till att anställa vänsterextrema politiska kommissarier som ska utbilda spelarna i rätt åsikter. Bland annat är det samisk nationalism och Queer-politik som står på fotbollsspelarnas schema. Samtliga spelare tvingas delta i "utbildningarna".

-Med alla våra medel vill vi bekämpa ondskan, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Exakt vilka medel som står de bolltokiga männen till buds är oklart. Galgar som förs in i stjärten används inte av ÖFK.

I samband med att Daniel Kindberg köpte homolobbyn RFSL:s "HBTQ-certifikat" förklarade han det politiska ställningstagandet med att HBTQ får spelarna att vinna fler matcher:

-I ÖFK vill vi utveckla hela människan, helt enkelt för att vi vet att det gör att vi vinner fler matcher, säger Kindberg om HBTQ-cerifikatet.

Teorin är att ställningstagandet för HBTQ tvingar spelarna att vara modiga, och att detta ska leda till att de anstränger sig mer för att sparka in bollen i mål.

Nationalister demonstrerade i Östersund

Vill ha ett eget land Nationalistiska kurder demonstrerade idag inför folkomröstningen i irakiska Kurdistan. Kurderna kräver ett eget land bara för kurder, och får stöd av hycklande svenska politiker.

Under lördagen hölls en nationalistisk demonstration i Östersund för att stödja den folkomröstning som ska ge kurder en egen nationalstat i Mellanöstern. Ett hundratal kurder deltog på manifestationen som hölls i Badhusparken i Östersund

-Vi vill också ha ett eget land, precis som alla andra, säger 50-åriga Khadija Rostami.

Flera svenska politiker deltog på demonstrationen. Trots att de är emot att svenskar ska få ett eget land anser de att kurder har rätt till det.

-Det behövs en folklig resning mot dessa nationalistiska och högerextrema rörelser i Europa ... Din röst för ett demokratiskt parti är en röst mot nationalism, påstår Socialdemokraten Jens Nilsson.

Sedan demonstrerar Jens Nilsson med nationalistiska kurder för att kurder ska slippa mångkulturen i Irak och Syrien och med våld bryta sig ut och skapa en egen nationalstat.

Förklaringen till hyckleriet ligger i att Israel gynnas av en kurdisk stat, och därför driver betydande delar av USA:s etablissemang frågan, vilket gör att även deras vassaller i Sverige gör det.

Frågan om kurder ska få ett eget land på bekostnad av Irak, Syrien, Turkiet och Iran är brännhet och kan utlösa ett storkrig i Mellanöstern. Samtidigt har läget aldrig varit så bra för kurderna, mycket beroende på att USA håller på att bränna sina broar till länderna som kontrollerar de kurdiska provinserna.

Mellan USA och Iran/Syrien råder öppen fientlighet, och även relationen till Irak och Turkiet har kraftigt försämrats och USA anklagas nu även av dessa länder för stöd till terrorism.

Kvinna tvingades gifta sig

Tre bosättare i Jämtland sitter häktade misstänkta för att ha tvingat en familjemedlem att gifta sig. Häktningen sker bland annat för att undvika att de misstänkta flyr från Sverige. UPPDATERAD

Tre personer har häktats vid Östersunds tingsrätt misstänkta för att ha tvingat en ung kvinna att gifta sig mot sin vilja. Äktenskapstvånget skedde i Jämtlands län våren 2016.

Den kvinna som tvingades till äktenskap är släkt med två av de tre misstänkta gärningsmännen som nu häktats. Alla tre misstänkta anklagas för att begått brottet i samråd med varandra.

-Det finns inte så många rättsfall för den här gärningen i Sverige ännu, så det är ganska ovanligt att det går att bevisa, säger åklagaren Eva-Lena Rimér.

Äktenskapstvång är ett nytt brott som kriminaliserades 2014. Innan det var det lagligt att tvinga människor att gifta sig. Det nya brottet infördes eftersom Sverige blivit mer mångkulturellt, och antalet tvångsäktenskap ökat i takt med att Sverige blivit mindre svenskt.

Samtidigt infördes lagstiftning mot brottet vilseledande till tvångsäktenskapsresa. Detta för att straffa de migranter som reser tillbaka till sina hemländer för att där begå brottet äktenskapstvång.

UPPDATERAD

Idag börjar rättegången mot de tre häktade personer som enligt åklagaren tvingat en ung kvinna att gifta sig mot sin vilja. Även den tvingade kvinnans make, en 25-årig man, misstänks för inblandning i brottet men eftersom han bor utomlands åtalades han aldrig.

Istället blir rättegången mot två kvinnor och en man. Det är brodern till den till äktenskap tvingade kvinnan, broderns fru, samt den 25-årige makens syster. Särskilt pådrivande anser åklagaren att systern varit.

Kvinnan som misstänkts ha utsatts för äktenskapstvång var enligt åtalet även tvingad till en rad stränga förhållningsorder, bland annat fick hon inte lov att sminka sig och var tvungen att hålla sig på sitt rum på asylboendet. Precis som i det gamla Grekland.

Äktenskapstvånget ska inte ha varit ett fysiskt tvång, utan istället ska det handla om psykiska påtryckningar mot en ung omyndig person.

-Det är viktigt att hennes egen berättelse kommer fram och jag menar att det är ett tvångsäktenskap. Man har utnyttjat hennes utsatta situation genom olika grader av påtryckningar, säger åklagaren Frida Molander.

Eftersom brottet är så nyuppfunnet har det tidigare bara blivit två fällande domar gällande äktenskapstvång. Detta är första gången som brottet prövas i Jämtland.

Nedlagd pjäs blir politisk fråga

Moderaterna kräver svar Efter att Västerbottensteatern lagt ned sin nya politiska teaterföreställning Röst precis innan premiären kräver nu Moderaterna att teaterchefen avslöjar sanningen om varför föreställningen lades ned.

Nu blir Västerbottensteaterns nedlagda föreställning Röst en fråga för kommunfullmäktige i Skellefteå. Detta sedan Moderaterna krävt att Västerbottensteaterns ordförande ska komma till fullmäktige och motivera beslutet.

Anledningen är att den nedlagda teaterföreställningen kostat massor av skattepengar. Pengar som nu är borta för alltid. Teaterchefen Fransesca Quartey har motiverat nedläggningen av pjäsen med att den var dålig, men Moderaterna misstänker att det ligger politik bakom nedläggningen.

Flera andra teaterföreställningar har de senaste åren lagts ned eller stoppats i Sverige, och då har det ofta handlat om att föreställningen antingen gett uttryck för vänsterextrema åsikter, eller har skojat med politiskt korrekta vanföreställningar.

-Vi moderater vill att kulturen ska vara fri. Nu måste Västerbottensteatern svara på frågan om det fanns politiska yttranden i produktionen som teaterledningen önskade utesluta ur föreställningen, säger Micaela Löwenhöök (M) i ett pressmeddelande.

Den nedlagda teaterföreställningens uttalade syfte var att få fler människor att rösta i riksdagsvalet 2018. Möjligen misstänker Moderaterna att skådespelarna dessutom ville påverka publiken att rösta på "rätt" partier.

Gymnasieföreningar ett problem för makthavarna

SVT vill förbjuda "Vita, heterosexuella och attraktiva" gymnasieungdomar slår sig ihop i föreningar för att skapa gemenskap. Detta har fått statliga regimmedian SVT att slå bakut och inleda en flera veckor lång hatkampanj mot föreningarna. Målet är att "förbjuda" dem. UPPDATERAD

Huvudproblemet makthavarna ser med de så kallade gymnasieföreningarna är att de i praktiken är elitföreningar, där en liten grupp högpresterare väljer ut ett fåtal andra högpresterare som medlemmar. Enligt SVT blir resultatet att de flesta är "vita, heterosexuella och attraktiva". Vilket enligt SVT är dåligt.

De ungdomar som inte anses vara tillräckligt mycket högpresterare, som presterar bra inom områden som gymnasieföreningarna inte tenderar att prioritera, eller har en annan personlighet än ledarna inom gruppen, väljs bort. Genom att på detta sätt skapa en liten homogen grupp där alla gillar lika skapas en starkare sammanhållning i gruppen, vilket gör det roligare för medlemmarna.

Ett annat problemen makthavarna ser med gymnasieföreningarna är att de är normbrytande, och går emot samhällets HBTQ-norm. Istället för makthavarnas HBTQ är föreningarna som regel heterosexuella, och i deras verksamhet uppmuntrar de till heterosexuella relationer. Denna ordning kritiseras hårt av regimens statsmedia SVT, som nu lyfter frågan om att förbjuda gymnasieföreningar.

I en artikel erkänner SVT själva att de piskat upp "hat" mot gymnasieföreningarna, och genom sina noga valda intervjuoffer manar man till "uppror" mot föreningarna. Nu återstår att se om försöket att avskaffa ungdomars föreningsfrihet kan lyckas.

Den politiskt motiverade mediakampanjen har fått kritik av många gymnasieungdomar som menar att den är politiskt vinklad och syftar till att förstöra deras ideella verksamhet.

UPPDATERAD

SVT har nu lyckats få Wargentinsskolan att "riva avtalen med föreningarna". Egentligen handlar det om att skolledningen inte förnyar de nu gällande avtalen, som egentligen är helt meningslösa annat än som en liten eftergift till politiskt korrekta kulturmarxister inom lärarkåren. Skolledningen är fortfarande uppenbart motsträvig, och följer inte SVT:s påbud om att föreningarna måste förbjudas.

"Lärare, Elever, lärare och  sex fackförbund har i flera år försökt få skolledningen att agera", skriver SVT i sådan affekt att man kan tro att journalisten som skrivit det är berusad.

De senaste dagarna har SVT:s "granskning" (hets) blivit allt otrevligare. Det finns många exempel på hur skev och Orwellisk SVT:s propaganda är. En återkommande teknik journalisterna använder är att låtsas som att hetsjakten på elever med "fel" åsikter egentligen är att stödja eleverna:

-Vi får inte lämna eleverna i sticket. De måste känna att de har vårt fulla stöd, säger en lärare som samtidigt verkar vilja förbjuda gymnasieföreningarna.

Med "fullt stöd" menas alltså den absoluta motsatsen, att tvinga eleverna att sluta organisera sig i gymnasieföreningar.

-Det som sker nu är framför allt att vi jobbar med att stödja elever ... Sen satsar vi också på att vaccinera eleverna mot att gå med i en förening. Vi ska ha information i grundskolan, vi satsar på att förbättra informationen i ettan. Det handlar om att vässa värdegrundsarbetet. Att stödja eleverna i att säga nej, påstår en annan lärare.

Att "informera", "vässa värdegrundsarbetet", "stödja eleverna att säga nej" och "vaccinera eleverna mot att gå med i en förening" låter som finare ord för hjärntvätt och i slutändan tvång mot de som vägrar lyda.

Och det är inte bara eleverna som den vänsterextrema lärarkåren ska utbilda i rätt åsikter. Även föräldrarna ska tvingas tycka rätt:

-Vuxenvärlden är en del av problemet. Det finns föräldrar som är stolta över att deras barn har förmånen, ur deras perspektiv, att vara med i en förening. Så det är ett kulturproblem som finns i hela samhället, säger Socialdemokraten Anton Waara (S) som är ordförande för Jämtlands gymnasieförbund.

En alternativ åsikt kan vara att det inte är föräldrarna som är samhällsproblemet, utan lärarna.

Eftersom skolledningen inte lytt SVT:s uppmaning om att förbjuda gymnasieföreningarna driver nu "journalisterna" en alternativ "lösning" som effektivt ska avliva föreningarna. Detta genom att propagera för att skolan ska börja låsa ute eleverna på kvällarna.

Genom att stänga skolan på kvällarna hindrar man gymnasieföreningarna från att ha möten, menar SVT. Samtidigt kommer man naturligtvis att sabotera även för andra elever som vill vara i skolan av andra anledningar. Att skolan har öppet vissa kvällar i veckan sker ju av en god anledning.

Men hatet mot de "vita, heterosexuella, attraktiva" elever som organiserar sig i föreningar gör journalisterna likgiltiga inför detta.

Terrormisstänkt IS-ledare frias

"Förvarade svärden åt en fakir" En man som beskrivs som ledare inom våldsbejakande islamism i Härnösand har friats från misstankar om förberedelse för terrorbrott. Mannens förklaring om att de sju hemmagjorda svärd som hittats hemma hos honom tillhör en fakir godtas av åklagaren, som nu lägger ned polisutredningen.

En terrormisstänkt IS-anhängare som enligt Polisen har en ledande roll inom Härnösands våldsbejakande islamistmiljö har friats från alla terrormisstankar. Anledningen är att åklagaren köper den terrormisstänkte mannens förklaring om att han bara förvarade de hemmagjorda vapnen åt en fakir.

Den 40-årige islamistiske mannen som bor i Härnösand dömdes i Maj i år till en månads fängelse för att ha dödshotat en tjänsteman på socialförvaltningen, som betalar ut socialbidrag till många av landets mångkulturella invandrare. I samband med polisutredningen gjordes en husrannsakan hos mannen som visade att han förvarade en väska med "minst sju hemmagjorda och skarpslipade svärdsliknande föremål", samt att han även förvarade IS-propaganda, kikarsikte till gevär, två tubkikare samt en påse med glaskross.

Polisen tog inte något av vapnen i förvar. Dock fotograferades dessa och i mitten av Maj inleddes en förundersökning om förberedelse till terroristbrott.

Mannen misstänktes även för att ha försökt skaffa skjutvapen och sprängmedel, samt för narkotikabrott.

Chefsåklagare Daniel Brodén avvisade dock omedelbart misstankarna om att det skulle röra sig om politiska eller religiösa motiv bakom de hemmagjorda vapnens förvaring, och rubricerade istället misstanken som förberedelse till grov misshandel. Nu lägger Daniel Brodén ned polisutredningen helt.

-Brott kan ej styrkas. Han har uppgett att svärden inte tillhör honom, utan de tillhörde en bekant som arbetar som fakir, säger chefsåklagare Daniel Brodén.

Den nu för terrormisstanke friade mannen har tidigare dömts i Sverige för människosmuggling, misshandel och brott mot vapenlagen.

Människosmugglingen bestod i att han körde en tunisier över gränsen till Sverige, trots att denne var förbjuden att beträda EU-länder på grund av att han ansågs vara "våldsbenägen och beväpnad". I det Socialdemokratiskt styrda Sverige fick han dock omedelbart söka asyl. I bilen som användes påträffades IS-propaganda.

Enligt Säkerhetspolisen (SÄPO) har det skett en "enorm" ökning av antalet våldsbejakande islamistiska extremister i Sverige. Sedan 2010 har antalet ökat från 200 stycken till över 2 000. Förklaringen till ökningen är regeringens politik.

Nya sexattacker mot barn i Umeå

2 days festivalen drabbad igen Liksom förra året urartade ungdomsfestivalen 2 days i Umeå i sexuella övergrepp och Polisen var tvungen att gripa in för att stävja situationen. UPPDATERAD

I helgen pågår den kulturellt amerikaniserade "2 days" festivalen i Umeå. Det engelska festivalnamnet är en del av globaliseringen av Sverige. Liksom förra året plågades festivalen av sexuella övergrepp.

Festivalen väckte förra året stor rabalder då de två nyliberalt ägda lokaltidningarna VK och VF mörkade fakta om sexövergreppen.

Trots att det då fanns mycket tydliga signalement på förövarna, såsom längd, klädval, hudfärg och nationalitet valde de två lokaltidningarna att medvetet lura sin läsare och skriva att "signalementen är vaga". Sannolikt valde journalisterna att ljuga för att inte gynna Sverigedemokraterna.

Årets "festival" bjöd på samma typ av behandling av de unga flickorna som förra årets. Polisen var snart tvungna att göra ingripanden på festivalen och just nu finns tre anmälningar om sexövergrepp.

Enligt Polisen är de angripna flickorna alla 13 år.

UPPDATERAD

På festivalens andra dag fortsatte de sexuella övergreppen. Just nu finns 7 polisanmälningar om sexattacker på 2 days i Umeå. En tonårskille greps och frigavs senare under lördagskvällen.

Den första festivaldagen slutade med att Polisen var tvungen att stänga ned den. Under den andra kvällen tände arrangörerna belysningen i förtid för att på så sätt lura festivaldeltagarna att gå hem i förtid.

"Ett samhällsproblem"

Enligt arrangörerna är de sexuella övergreppen på festivaler ett samhällsproblem, som de inte har någon lösning på. De är dock övertygade om att sexövergreppen "alltid har funnits", och att det inte är någon skillnad nu mot förr i tiden.

-Jag har ringt runt till en del ungdomar som varit med förr och nu blivit lite äldre och frågar hur de var på deras tid. Och de säger allihop att det var exakt likadant, man har bara inte anmält sånt här tidigare, säger Per-Erik Söderström som är arrangemangsansvarig.

Detta är dock en teori som motbevisas av att nästan 100 procent av alla dömda för sexövergreppen är flyktingar som nyss kommit till Sverige. Detta som ett resultat av den svenska regimens krig mot länder i tredje världen.

Enligt Statistiska Centralbyrån (SCB) och Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet sexualbrott i Sverige ökat ungefär 10 gånger (1 000 procent) sedan 1975 när Mångkulturen infördes. 1975 var antalet sexbrott 1 530 stycken. 2011 hade de ökat till 14 886 stycken.

Trots att majoriteten av sexualbrotten utförs av mångkulturella påstår regimen att det inte skett någon ökning av sexbrotten, och att hela förklaringen ligger i en ökad anmälningsbenägenhet. Därför är förändringen enligt regimen egentligen något positivt, och ett bevis på de snabba framsteg Sverige gjort.

Akutkirurgin kan läggas ned i Övik

"Med samma taktik som i Sollefteå" Akutkirurgin i Örnsköldsvik går på knäna på grund av personalbrist, och precis som när Sollefteås akutkirurgi lades ned anklagas nu länsklinikcheferna i Sundsvall för att vara en del av problemet.

Just nu ser det ut som att akutkirurgin i Örnsköldsvik kan komma att läggas ned på samma sätt som den lades ned i Sollefteå. Trots vallöfte från Socialdemokraterna att hålla akuten öppen tvingades den omkull av Landstingsledningen i Sundsvall som vägrade att annonsera efter tjänster för att klara verksamheten.

-Inga tjänster har annonserats ut på landstingets hemsida. En enda tjänst har annonserats ut och det var i Läkartidningen, säger Lena Sundin som är vice ordförande i föreningen Örnsköldsvik framtidens akutsjukhus.

Genom en söndra och härska-teknik spelade Landstingsledningen ut Örnsköldsvik mot Sollefteå. Först stödde Örnsköldsvik Sundsvallsledningens sparkrav med löfte om att Örnsköldsvik inte skulle drabbas. Nu går yxan mot Örnsköldsvik.

En metod som även kallas "Salami-taktiken", myntat av Ungerns antisemitiska judiska kommunistdiktator Matyas Rakosi. Taktiken var så framgångsrik att den påhittige Rakosi lykades förbjuda alla andra partier och sätta hälften av medlemmarna av sitt eget parti i fängelse.

Precis som i fallet med akutkirurgin i Sollefteå lovar dock de Socialdemokratiska politikerna att man ska "utveckla" vården och "göra den bättre". Samtidigt som tjänstemännen redan har utarbetat planerna på nedläggningen. Enligt SVT har länsklinikchefen Leif Israelsson utrett kirurgin i länet och kommit till slutsatsen att den borde koncentreras till Sundsvall.

Och på Sollefteås och Örnsköldsviks sjukhus anser man att problemet är just införandet av länskliniker. Länsklinikerna har lett till att de chefer som fjärrstyr verksamheten från Sundsvall beskylls för att inte vara tillräckligt engagerade i de mindre sjukhusens existens.

-I och med organisationsförändringar som ha skett de senaste åren, har ledningen flyttats allt längre bort från sjukhuset och det finns inte längre någon i ledningen som värnar om den kirurgiska verksamheten, eller ens sjukhuset i stort, säger Lars Rocksén från Ångermanlands läkarförening.

Polis frias för skott

Åklagaren lägger ned utredningen En polisman som misstänkts ha framkallat fara för annan genom att avlossa ett vådaskott nära en kvinnlig jägare frias nu från misstanke när åklagaren lägger ned polisutredningen. Anledningen är att polismannen nekar till att kvinnan ska ha varit i närheten och att ord står mot ord.

Det var under en jakt på tjuvjägare som en polisman avfyrade ett vådaskott när han kontrollerade en av jägarnas jaktvapen. Enligt jägarna var polisen nära att skjuta en kvinna, men eftersom polismannen nekar till att kvinnan var i närheten lägger nu åklagaren ned polisutredningen och åtalar inte polismannen för vållande av fara för annan. Ord mot ord räcker inte för en fällande dom, enligt Chefsåklagare Elisabeth Brandt.

Det var den 11 September förra året som Polisen med hjälp av helikopter gjorde ett tillslag mot en husvagn som användes som jaktstuga av ett gäng samiska jägare.

Enligt polismannen som avlossade vådaskottet var Polisen ute efter just samer för att dessa enligt honom skulle vara överrepresenterade när det gäller tjuvjakt. En uppfattning som fått kritik av Sametingets vice styrelseordförande Lars-Miguel Utsi, som menar att inställningen grundar sig i strukturell rasism.

-Det blir saker som berättas vidare och blir till sist en sanning som inte behöver vederläggas. Det slutar med att den enskilda människan blir utsatt i myndighetsutövandet, säger Utsi från renägarepartiet Guovssonasti.

Det var när polismannen var inne i jägarnas husvagn och skulle kontrollera jaktvapnen som ett vådaskott gick av. Enligt polismannen var han då ensam inne i husvagnen, men enligt jägarna hade han en av dem med sig där inne, en kvinna.

Enligt kvinnan var hon mycket nära att träffas av vådaskottet. Kvinnan uppger också att hon fått försämrad hörsel och har svårt att sova på nätterna.

-Hade jag tagit ett litet steg till hade han skjutit mig ... Jag tänker att jag hade kunnat dö. Att bli invalid eller vad som helst. Inte kommer man ifrån det, uppger kvinnan.

Men eftersom ord står mot ord och det inte finns några riktiga bevis väljer alltså åklagaren att inte åtala polismannen.

Skabb sprids på skolor i Norrbotten

Elever i Piteå drabbade Nu sprids skabb på skolorna i Piteå. Förutom lössen måste nu föräldrar hålla utkik efter symtom på parasitiska kvalster som sprider sjukdomen skabb.

Skabb har upptäckts på skolor i Piteå. Skabben drabbar framförallt barn som har en känsligare hud än vuxna. Det är efter att höstterminen börjat som parasiterna spridit sig.

Skabb är namnet på en smittsam hudsjukdom som orsakas av kvalster. Kvalstren gräver en 5-10 mm lång gång inne i huden. När det blir natt lägger kvalstren sina ägg i gången, vilket orsakar en besvärlig klåda. Framförallt är det på händer som man upptäcker sjukdomen först.

-Skabb anses väl lite mer skämmigt. Det är inget man gärna pratar om men det gäller att behandla ordentligt för om det inte görs blir det en rundgång, säger en skolsköterska.

Behandling av skabb kan ske med bensylbensoat som då smörjes in på hela kroppen förutom huvudet. Även Permetrin kan användas, som fungerar som ett nervgift på parasiterna. Alla i familjen måste behandlas och det första dygnet ska de som drabbats stanna hemma för att minimera smittstridningen.

Kvalstren hålls vid normal rumstemperatur vid liv utanför sin värd i 1-2 dygn och smittar via nära hudkontakt och via kläder och sänglakan. Stark värme eller kyla dödar effektivt parasiterna.

Liv på Mars möjligt enligt forskare i Luleå

Har upptäckt flytande vatten Enligt forskare på Luleå tekniska universitet är sannolikheten stor att det existerar flytande vatten på Mars. Detta innebär att sannolikheten att det finns liv på Mars också ökat.

Forskare i atmosfärvetenskap på Luleå tekniska universitet (LTU) är nu säkra på att det finns vatten på Mars. Detta efter att ha analyserat de strimmor på Mars yta som länge varit omdebatterade. Efter en omfattande studie och statistiska analyser tror nu forskarna att strimmorna skapas av vattenaktivitet.

-Möjligheten att det finns vatten på Mars yta är mycket större än vad vi tidigare trott, säger Anshuman Bhardwaj som är biträdande universitetslektor i atmosfärsvetenskap vid Luleå tekniska universitet.

Om det finns vattenaktivitet på Mars innebär detta att möjligheten för liv också finns. Något som tidigare avvisats av forskarsamfundet som länge hävdat att det inte funnits något vatten i flytande form på Mars. Men alla forskarna hade alltså fel.

En konkret sak som påvisar förekomsten av vatten i flytande form är de flytande saltlösningar man upptäckt avdunsta under natten, vilket bevisar att det finns ett vattenkretslopp på planeten. Detta eftersom en sådan avdunstningsprocess inte skulle kunna fortgå utan förekomsten av ett slutet kretslopp.

Med hjälp av den obemannade Mars-farkosten REMS (Rover Environmental Monitoring Station) kan det nu konstateras att det finns ett dagligt vattenutbyte mellan jord och atmosfär och att förhållandena är kompatibla med bildandet av saltlösningar.

Tre medlemmar i forskargruppen i atmosfärsvetenskap på LTU har rest till Indien för att testa en prototyp av ett rymdinstrument som i framtiden kommer att övervaka bildandet av saltlösningar på Mars.

Vänsterextrema SR hetsar mot Moderaterna

Bara negativa omdömen om nye partiledarkandidaten. Med anledning av att Moderaterna ska byta partiledare och börja samarbeta med Sverigedemokraterna istället för med Socialdemokraterna har vänsterextrema journalister på Sveriges Radio (SR) gjort en hatlista som beskriver partiledarkandidatens karriär.

Favoriten till ny partiledare för Moderaterna, Ulf Kristersson, har blivit påhoppad på nätet av vänsterextrema journalister på Sveriges Radio (SR). SR har på Twitter näthatat Kristersson genom att göra en hetsande lista som beskriver den moderate favoritkandidatens politiska karriär.

Bland annat anklagar SR Ulf Kristersson för så kallad "rasism". Bakgrunden till detta kan bäst förklaras med att SR:s journalister är vänsterextrema och använder rasismanklagelser för att slippa ta debatten i sakfrågorna.

Sanningen är att Kristerson i sina böcker återkommande kritiserat 40-talister och den svenska massarbetslösheten som slog till efter finanskrisen på 90-talet. Finanskrisen var ett resultat av att Socialdemokratin på 80-talet gav privatägda banker rätten att bestämma penningmängden i Sverige, genom skapandet av nya pengar i form av banklån. Innan bankreformen bestämde staten hur mycket pengar som skulle skapas.

SR:s extrema politiska vinkling ledde snart till att folk på nätet reagerade med avsky, och jämförelser gjordes med hur vänsterextrema SR hyllade Stefan Löfven när han kandiderade till partiledare.

Efter att återigen ha blivit avslöjade som vänsterextrema har nu SR raderat hatlistan och istället gjort en ny seriös lista på Ulf Kristerssons politiska karriär.

SR har sedan tidigare en konflikt med Moderaterna i Norrland och har bland annat näthatat Moderaternas ledare i Östersund. Moderaterna har svarat med att kräva att SVT och SR stoppas sända sina nyheter gratis på nätet. SR har även förnekat en "journalistisk konspiration", och förklarat kritiken med att "alla journalister tycker lika ändå". Därför är en konspiration helt enkelt onödig.

Så sent som i Juni i år avslöjades att SR-journalister deltagit i AFA:s våldsbejakande demonstration mot Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. En vecka tidigare hade en SR-journalist svurit trohet till IS och brutalt skjutits ned av polis i Frankrike.

Sollefteå går vidare med länsbyte

Korruptionen i Västernorrland gör att Sollefteå kommun går vidare med planerna på ett länsbyte. Nu tar man hjälp av organisationen Sveriges kommuner och landsting för att lära sig hur ett länsbyte går till i praktiken.

Sollefteå kommun tar nu hjälp av Sveriges kommuner och landsting för att utreda möjligheten att byta län (och landsting/region) och göra sig fria från Västernorrland. Istället vill man tillhöra Västerbottens län eller Jämtlands län.

Det är eftersom kommunen inte har någon erfarenhet av hur ett länsbyte går till som man har vänt sig till Sveriges kommuner och landsting, som har erfarenheter av att kommuner och mindre landsdelar bytt regional tillhörighet.

-De har hjälpt andra kommuner, så vår avsikt är att använda oss av den kompetensen eftersom vi inte har den själva i kommunhuset. Det är ett omfattande arbete, säger Åsa Sjödén som är nytt kommunalråd i Sollefteå.

Landstinget Västernorrlands medvetna vanstyre av Sollefteå sjukhus, i syfte att tvinga avdelningar att lägga ned, tillsammans med de Ångermanländska S-avdelningarnas myteri mot partiledningen i Sundsvall och sjukhuspersonalens civila olydnad mot ledningen är alla viktiga delar i förklaringen till att ett behov av länsbyte uppstått.

Den senaste tidens brottsutredning mot Landstinget Västernorrland och vissa av dess högsta chefer är också exempel på varför Sollefteås förtroende för Västernorrland totalt utraderats.

Jägare attackerades av rovdjur

Anfallande varg och björn sköts ned Älgjägare blev idag attackerade av både björn och varg. Dessutom sköts en jägares bil sönder av en förlupen kula.

Flera jägare attackerades idag av en björn nordväst om Klövsjö i Bergs kommun mellan Östersund och Sveg. Händelsen inträffade strax efter halv åtta på morgonen i samband med älgjakten.

Det finns inga uppgifter om att någon hund skulle vara inblandad. Björnen sköts i självförsvar av en av jägarna och skickas nu nedfrusen till Statens veterinärmedicinska anstalt.

Även en varg sköts idag i samband med älgjakten, i samband med att den attackerade en jakthund. Händelsen inträffade väster om Ramvik, i Härnösands kommun.

Boende i området säger sig ha hört en varg yla om kvällarna och dagarna sedan tidigt i våras, och tror nu att det är den vargen som har skjutits. Även den döda vargen kommer att skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt för undersökning.

I Nästvattnet nära Kramfors var ett helt jaktlag i närheten av att träffas av en förlupen kula. Kulan slog in i en av jägarnas bil, i samband med att jaktlaget precis styckat klart en älg. Sannolikt hade kulan färdats en lång sträcka.

-Jag hörde hur det susade till. Det blev ett hål i taket och sedan krackelerade en ruta, berättar bilägaren.

Trots dramatiken skadades ingen av jägarna.

Vänsterextrem journalist kallades utvecklingsstörd

"Finska journalister är rasister" hävdade den vänsterextrema "journalisten" från Bonniers TV4, som deltog på en asyldemonstration för öppna gränser. Den svenska journalisten hade uppenbarligen tänkt vinna diskussionen genom att dra rasistkortet. Men när den finska journalisten då kallade den svenska för utvecklingsstörd visade det sig att rasistkortet inte längre fungerar.

I samband med starten av den så kallade Asylmarschen hölls en vänsterextrem demonstration i Torneå där de mestadels muslimska deltagarna demonstrerade under paroller som "inga gränser - inga nationer". Demonstrationen fick öppet stöd av Sveriges många vänsterextrema journalister, vilka som vanligt rapporterade enbart den ena sidan av saken.

Asylmarschen innebär att människor som låtsats vara flyktingar nu flyr ifrån Finland till Sverige, och i många fall sedan vidare från Sverige ut till andra EU-länder. I praktiken handlar det om mestadels illegala invandrare som nu planerar att leva sina liv gömda, eftersom de bedömts sakna asylskäl.

Samtidigt med den vänsterextrema demonstrationen hölls en finsk demonstration till stöd för massflykten. De finska demonstranterna menade att de välkomnade flykten från Finland och att Sverige förtjänade att få tillbaka sin flyktingar. Detta eftersom den svenska regeringen i strid mot EU:s lagar släppt in asylsökarna i Sverige, och sedan låtit dem åka tåg gratis till Finland, i syfte att göra Finland mångkulturellt.

En finsk journalist från Monokultturi FM ställde under demonstrationen en vänsterextrem Bonnier-journalist från TV4 till svars, varför hon var emot den finska demonstrationen. Behöver inte Sverige dessa flyktingar, för att ta hand om alla gamla i Sverige och betala deras pensioner?

Diskussionen slutade med att den vänsterextrema journalisten började påstå att "de flesta finska journalister är rasister". Den finska journalisten sade då att den svenska journalisten betedde sig som en utvecklingsstörd. Vilket fick den politiskt korrekta journalisten att säga "Tack!".

Se klippet nedan (21:05-27:10):

Svensk journalist: "-I can understand that most finnish journalists are racists."
Finsk journalist: "-For me, you look like a retard, which you probably are."
Svensk journalist: "-Oh, thank you!"
Finsk journalist: "-You're welcome."